Top 12 i Geopark Odsherred

Få inspiration til en tur  i geoparken! Tag cyklen eller vandrestøvlerne på. Naturen og et landskab med helt særlige lokaliteter venter!

Vi udkommer med en ny folder med 12 udvalgte ruter og steder, der alle bidrager til fortællingen om geoparkens liv og landskab, kulturhistorien, kunsten og fødevareproduktionen. Alt dét, har betydet, at Odsherred i dag er med i et stort globalt netværk af geoparker og er en UNESCO Global Geopark.

Du kan downloade folderen HER

Solvognens fundsted

Et nyt formidlingsprojekt bringer nu Solvognens fundsted i Trundholm Mose frem i lyset.

Om Geopark Odsherred

En UNESCO-geopark tager udgangspunkt i et landskab med en unik geologisk arv, der giver mulighed for en bæredygtig udvikling af området. Arbejdet planlægges og gennemføres udfra en strategi for fire år ad gangen:

Strategi 2019 – 2024

Få jord under neglene på besøgsmarken

På guidede markvandringer får du den spændende historie om inddæmningen af Lammefjorden og Odsherreds danmarksberømte grøntsager. En ti kilometer lang oplevelsesrute forbinder Besøgsmarken med det omkringliggende landskab, og her kan du enten tage cyklen eller gå turen i dit eget tempo. Stop undervejs på ruten og lyt til fem fortællinger på podcast.

Storslåede udsigter på Højderygstien

Tag på en tidsvandring forbi bronzealder-gravhøje og prægtige udsigtspunkter i kernen af geoparken. De første syv kilometer af Højderygstien strækker sig fra Dutterhøje, over Maglehøj og Esterhøj til Geokids og shelterpladsen i Veddinge Bakker – eller omvendt.

 

Læs mere …

Geokids: Bjergtagende mangfoldighed

Ca. 3500 unikke lermasker skabt af skolebørn udgør en kæmpemæssig skulptur i Geopark Odsherreds istidslandskab.

Geopark Festival 2020

Temaet for årets Geopark Festival er Odsherreds rige kulturhistorie. Temaet folder sig ud over tre begivenhedsrige festivaldage 3., 4. og 5. juli og byder på en perlerække af events fordelt på adresser over hele området.

Tilmelding af events på https://podio.com/webforms/24093453/1751338   Deadline for tilmelding 27. april.

 

Infopunkter i Geopark Odsherred

Geopark Odsherred har åbnet tre forskellige info-punkter, der med hver sin vinkel giver indsigt og inspiration til ture ud i landskabet.
Læs mere om info-punkterne …

Kunst i passagerne

NY kunst i ni passager i Nykøbing Sjælland kobler bybilledet med Geopark Odsherreds temaer: landskab & geologi, kunst, kulturhistorie og fødevarer.

Find vej til værkerne og videre ud i geoparken

mingeopark

Geopark Odsherreds mingeopark.dk tilbyder læringsforløb lige på stedet og giver børn og unge viden om naturen og landskabet i Danmarks første globale UNESCO-geopark.

Odsherred Grand Cru Mad- og høstfestival

Oplev geoparken

Er du nysgerrig på, hvad Danmarks første UNESCO Global Geopark er for en størrelse, og hvordan du kan opleve den?

Vi giver dig hele den spændende historie om landskabet, kulturhistorien, kunsten og råvarerne – alt dét, der gør hele Odsherred til noget ganske særligt.

Tag med på en fascinerende tidsrejse i augmented reality i vores app og dyk ned i temafilm, 360°-optagelser og time-lapse-fotografier.

Forhåbentlig får du også lyst til at opleve det hele i virkeligheden, hvor masser af inspirerende events, aktiviteter og guidede ture venter året

Bog udgivet af Geopark Odsherred
Rejs i tiden med vores app
Nyheder og presse

Kulturhistorie

Landskab

Kunst

Råvarer

Hvad er en Geopark

UNESCO Global Geopark Odsherred

Landkort

Projekter