Om festivalen

Geopark Festival 2020 foregår d. 3. – 5. juli

Hvad er Geopark Festival?
Geopark Festival er en festival i hele Odsherred Kommune. Den løber i år over 3 dage den første weekend i juli, hvor vi sætter fokus på KULTURHISTORIEN. Åbningen af Solvognens Fundsted i Trundholm Mose bliver en af de større events, der markerer geoparkens stolte kulturhistorie i samhørighed med det unikke landskab.

Geoparken omfatter hele Odsherred – vores kunst, kulturhistorie, råvarer og landskab. Geoparken er således ikke et afgrænset område med rutschebaner eller vandland, som vi nok typisk forbinder med parker. Hele området er i spil, hvor vi har mulighed for at vise vores projekter, virke og kunst til hinanden, landliggerne og turisterne.

Festivalen er med til at gøre både borgere, sommerhusejere og gæster klogere på, hvem vi er og har været igennem årtusinder i Odsherred. Vores seværdigheder, specielle bygningsværker og landskab bliver alt sammen inkluderet – og der er rig mulighed for at komme hinanden nærmere. Geopark Festivalen skiller sig ud, fordi der er så mange borgere, der åbner dørene op til deres egne hjem og inviterer folk ind for at fortælle om gamle dage, byde på lokale råvarer, spille deres sange eller noget helt fjerde. 

Festivalprogrammet består af et hav af spændende arrangementer spredt rundt på adresser og steder i hele Odsherred med noget for enhver smag. Der er noget til børnefamilierne, til de kunstinteresserede, musikinteresserede, naturinteresserede, til de aktive, til de nørdede, til de madglade og til dem, der bare gerne vil hygge sig med en fadøl. Og i år er den røde tråd igennem alle events: KULTURHISTORIEN i Danmarks første og indtil videre eneste globale UNESCO-geopark.

Følg Geopark Festival på Facebook, hvis du vil se billeder og opdateringer løbende.

Gå til festival-forsiden