Landbruget er meget nærværende i Geopark Odsherreds landskaber, hvor opdyrkede marker og græsningsarealer breder sig ud i næsten hver eneste udsigt, du møder.
Kvaliteten af jordbunden og den friske luft fra havet gør råvarer fra Geopark Odsherred særligt velsmagende. Det gælder både kødkvæg og øko-grise, der har gået ude, de fremavlede grøntsager og de vilde urter og svampe, du kan finde i skovbunde og langs strande på den rigtige tid af året.
Råvarer fra Geopark Odsherred sælges hos lokale gårdbutikker og supermarkeder, de er på menukortene på flere lokale og nationale restauranter – bl.a. på Dragsholm Slot, der i 2017 fik sin første Michelinstjerne. Det samme gælder for restaurant MOTA i Anneberg Kulturpark, der otte måneder efter sin åbning fik en Michelin-stjerne i 2022. Både Slotskøkkenet på Dragshom Slot og MOTA har i 2023 beholdt den funklende stjerne.
Og i efterårsferien er der særligt fokus på de gode råvarer i Odsherred med stor høstfestival, kåring af de bedste grøntsager og en række events under ”Odsherred Grand Cru”!
Besøgsmarken med oplevelsesrute på Lammefjorden åbnede i juli 2017. Marken er et centralt formidlingssted med fokus på sammenhængen mellem grøntsagsavlen, geologien og de optimale betingelser for landbrug og råvareproduktion på den inddæmmede fjord.