Fredag

Morgenstemning i Trundholm Mose

Fredag d. 2. august kl. 06:30 – 09:30

Mærk dagen begynde og oplev det rige dyre- og fugleliv i Trundholm Mose på en cirka to km lang vandring til Solvognens Fundsted. Udover at høre historien om mosens fortid og få åbnet døren på klem til fremtiden, vil vi også mærke glæden ved at synge sammen, når Karin Eurén slår tonen an. Endelig nyder vi i fællesskab en servering bestående af kaffe/te/saft/lygtemandsbitter og boller med smør kærnet undervejs. Husk praktisk fodtøj.

Pris: 25 kr. Tilmelding ikke nødvendig

Mødested: Ellingevej 39, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Mindfulness i naturen (1-2 km)

Fredag d. 2. august kl. 09:00 – 10:00

På denne vandring skabes der mulighed for at sanse naturen, reflektere over livet, slippe bekymringer og styrke livsglæden. Vi vandrer cirka to km i roligt tempo ved fjord og skov, og undervejs guides der i enkle nærværs- og sanseøvelser, for at deltagerne vil opleve mindfulness i geoparkens smukke natur. At gå i stilhed i en gruppe er helt særligt og får krop og sind til at falde til ro. Turen starter med fælles introduktion og slutter med fælles drikkelse/snack. Påklædning efter vejret og gerne med vandtætte sko.

Pris: 30 kr. Tilmelding ikke nødvendig

Mødested: P-plads, Egebjergvej 83, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Guidet knallerttur i geoparken

Fredag d. 2. august kl. 09:00 – 16:00
—OBS: EVENTEN ER AFLYST. Køb i stedet billetter til lørdagens tur HER
Lørdags-eventen kl. 9-16 har mødested ved Geokids, Veddingevej 41A, 4540 Fårevejle

Ung i Odsherred inviterer til guidet knallerttur gennem Geopark Odsherreds smukke natur. Mens vi bevæger os gennem landskabet og bliver blæst godt igennem, vil vi i øresneglen blive beriget med fantastiske historier om de områder, vi kører igennem. Turen tager i alt halvanden time og deltagelse kræver kørekort til bil eller knallertkørekort.

Pris: 100 kr.

Tilmelding: BilletExpressen
NB: Begrænsede pladser

Mødested: Lyngvej 3, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Mød GeoHunting på gågaden

Fredag d. 2. august kl. 10:00 – 16:00

Kom og mød folkene bag de populære GeoHunting-ture, som fører både små og store deltagere gennem geoparkens historie og natur. I anledning af festivalen har GeoHunting udviklet den særlige tur ”Jagten på bæredygtighed” – en seværdighedsjagt for hele familien, hvor ruten bliver afsløret gennem små lege, sjove spor og hyggelige gåder undervejs. Ruten kan gås eller cykles og er 7-8 km lang. Turen kan bestilles i forvejen (dog ikke et must) på geohunting.dk, hvor der er også er en liste over andre salgssteder såvel som GeoHuntings andre ture.

Mødested: Algade 46, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Åbent vandtårn – bæredygtigt forbrug

Fredag d. 2. august kl. 10:00 – 16:00

Hør historien og se udsigten fra 56 meters højde over havet, når Odsherred Forsyning åbner op for vandtårnet fra 1913, der stadig forsyner området med vand. Bliv klogere på drikke- og spildevand samt affald i relation til FNs Verdensmål. Hør om den nye affaldssortering i sommerhusområderne, sid fast i klimasuppedasen eller hils på fårene ved solvarmeanlægget. Nykøbing IF sælger let mad og drikke. Husk fodtøj med rem om hælen.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Getsøvej 9, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Genbrugsruten – på besøg hos Røde Kors

Fredag d. 2. august kl. 10:00 – 17:00

Genbrugsruten er en rejse ind i Røde Kors’ velgørende arbejde lokalt og globalt. Syv møbel- og tøjbutikker fra det nordlige til sydlige Odsherred (fra Nykøbing via Højby, Vig, Asnæs til Hørve) byder hver især velkommen til en særlig genbrugsbegivenhed såsom udstilling af kunsthåndværk skabt af genanvendelige materialer og bæredygtig produktion af effekter lavet af genbrugsting.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Flere beliggenheder – klik her for info

 

Tangfestival

Fredag d. 2. august kl. 10:00 – 22:00

Anneberg Kulturpark, Dansk Tang og NCLF inviterer til Danmarks første tangfestival med et bredt udvalg af tang-relaterede aktiviteter. Kom forbi til en gang tangbingo og smag på nogle af de retter med tang, som pt. serveres på Michelin-restauranterne. Du kan også tage på tangsafari kysten ved Anneberg Kulturpark, hvor der findes mange forskellige typer af tang – husk en pose, så du kan høste til aftensmaden. Se det fulde program på tangfestival.dk

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Anneberg Kulturpark, Annebergparken, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Bigård og fårehold i Oasen

Fredag d. 2. august kl. 11:00 – 12:30

Det summer af bier og god stemning i Oasen, og på denne dag fortæller vi uldne historier om farmens gotlandske får og søde lam, som bræger og vil hilses på. Vi ser også på livet, der foregår i bistaderne, mens vi drikker kaffe eller myntete og smager på den lokale produktion. Eventen appellerer til alle sanser og familiemedlemmer, og der vil være mulighed for at købe honning, mjød, æg samt lammeskind med hjem. Tag også en tur på den lavvandede Lammefjord med udstyr fra KajakOasen.

Pris: 125 kr.

Tilmelding: På sms til 40 85 31 69

Mødested: Strandly 21, 4571 Grevinge

Find vej med Google Maps

En verden i vandkanten – besøg den gamle lodsbåd

Fredag d. 2. august kl. 12:00 – 15:00

Der er mange gode historier, som står i kø i Rørvig Havn og venter på at blive samlet op og givet videre. Museum Vestsjælland byder velkommen til ”pop up-samtale-mødested” på havnen, hvor museumsinspektører vil fortælle om livet før og nu i den lille lods-, fisker- og sommerby. Lodsbåden, der oprindeligt har betjent Rørvig Lodseri, vil ligge til kaj som et særdeles levende bevis på Rørvigs søfartshistorie.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Toldbodvej 86, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Historiske sommerboliger

Fredag d. 2. august kl. 13:00 – 16:00

Vi slentrer i alt 2,5 km blandt Rørvigs mest traditionsrige sommerboliger under temaet huse, familier og fællesskaber under forandring. Vi taler om drømmen om at flytte ud af byen i eget sommerhus ”oppe på landet” og inviteres indenfor i et par af de gamle huse. Turen slutter ved områdets måske sidste oprindeligt indrettede hus. Kaffe/te/saftevand og hjemmebagt bolle m. marmelade koster 20 kr. Der tilbydes shuttle-service fra Kirkevænget tilbage til p-pladsen v. Dybesøvej.

Pris: Gratis.

Tilmelding: Senest dagen før
på tlf. 21 74 37 62 eller gittaxgitta@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Dybesøvej 114, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Sanselegeplads og bier på Solbakken

Fredag d. 2. august kl. 13:00 – 17:00

Kom og få en fantastisk eftermiddag på Solbakken midt i landskabet, hvor små troldeunger tumler rundt i hverdagen. Biavler Sven Erik Jensen fortæller om biernes fantastiske univers og honningens tilblivelse og muligheder. Gå på jagt efter urter til aftenens salat, prøv kræfter med troldebakkens stejle skrænter eller oplev strandens mangfoldighed. Parkering ved børnehaven eller på Strandgårdsvej. Det er ikke tilladt at parkere på Ellebakken.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Ellebakken 2A, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Feriehistorisk tur: Med hestevogn til BP’s Klintegården

Fredag d. 2. august kl. 13:30 – 15:30

Tag med hestevogn tilbage til 1930, hvor du er blandt de første sommergæster på Klintegården. Vi kører fra Højby Station, og undervejs fortæller ferieforsker Ellen Möllerström om BP’s sommerhjem og viser rundt ved stranden nær Klintegården. Starttid fra Højby Station passer med tog fra Holbæk og bus fra Nykøbing. Ikke egnet for børn.

Pris: 130 kr.

Tilmelding og betaling: Senest 1. august på feriehistorie.dk
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Højby Station, Højby Stationsvej 1, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Musik fra et ahorntræ

Fredag d. 2. august kl. 14:00 – 15:00

Bliv klogere på plantemusik og hør et ahorntræ i Ulkerup Skov spille for os. Musikken formidles af et apparat, der omsætter variationer i træets elektriske modstand til toner via en synthesizer. Medbring evt. selv et tæppe eller andet at sidde på.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Ulkerup Skov, P-plads, Hestehavevej 15, 4572 Nr. Asmindrup

Find vej med Google Maps

Livet set fra Højby Kirke

Fredag d. 2. august kl. 14:00 – 15:30

Med sin geologisk centrale placering tæt ved Højby Sø og med udsigt mod borgen Borren har Højby Kirke sat sit præg på egnen og befolkningen i Højby. Siden den første kirke blev bygget af træ for 900 år siden, har vi levet med og udsmykket kirken, der i dag står som en stor stenkirke. Kirken har sat rammerne for liv i glæde og sorg, og dens kalkmalerier er blandt de ypperste, vi har. Alt dette og meget mere fortælles der om, når Højby Kirke åbner sine døre.

Pris: Gratis (kirkebøssen modtager gerne en skilling). Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Bag Kirken 6, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Mindfulness i naturen (3 km)

Fredag d. 2. august kl. 14:00 – 16:00

På denne vandring er der mulighed for at opleve mindfulness i geoparkens natur. Vi vil vandre cirka tre km i roligt tempo ved skov og fjord. Undervejs guides der i enkle nærværs- og sanseøvelser, så deltagerne oplever kroppen falde til ro, at sanserne skærpes, tankemylder slippes, og vi får tid til at opleve naturen, både i og omkring os. At gå i stilhed i en gruppe er helt særligt og giver mulighed for at fordybe sig i indtrykkene omkring os. Turen starter med fælles introduktion og slutter med fælles drikkelse/snack. Påklædning efter vejret og gerne med vandtætte sko.

Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Naturskolen, P-plads, Egebjergvej 162, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Kunstnernes Rørvig – Rørvigs kunstnere

Fredag d. 2. august kl. 14:00 – 16:30

På en vandretur rundt i Rørvig fortælles om udvalgte kunstnere, der enten boede her eller tog sommer¬ophold ”oppe på landet” – og om hvorfor netop disse er valgt ud. Vi vil på turen strejfe ballet, billedhuggere, malere, forfattere og komponister. Enkelte af personerne overfladisk og andre mere udførligt. Tilsammen et lille udsnit af Danmarks kulturpersonligheder – og der er overraskelser.

Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: P-plads, Toldbodvej 17, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Vandring i stilhed

Fredag d. 2. august kl. 14:00 – 16:30

Naturen tilbyder en pause, som giver mulighed for at give os hen og være nærværende. Hengivenhed og taknemmelighed betyder, at vi passer bedre på naturen. Denne guidede tur er en sansevandring i stilhed med meditative øvelser i skoven, på engen, i horisonten og på stranden. Sluk mobilen og nyd nuet. Medbring tøj efter vejret, underlag samt drikkedunk.

Pris: 250 kr.

Tilmelding på mettehaag66@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Parkering, Vejrhøj, Vindekilde Strandvej, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

Bigård og fårehold i Oasen

Fredag d. 2. august kl. 15:00 – 16:30

Det summer af bier og god stemning i Oasen, og på denne dag fortæller vi uldne historier om farmens gotlandske får og søde lam, som bræger og vil hilses på. Vi ser også på livet, der foregår i bistaderne, mens vi drikker kaffe eller myntete og smager på den lokale produktion. Eventen appellerer til alle sanser og familiemedlemmer, og der vil være mulighed for at købe honning, mjød, æg samt lammeskind med hjem. Tag også en tur på den lavvandede Lammefjord med udstyr fra KajakOasen.

Pris: 125 kr.

Tilmelding: På sms til 40 85 31 69

Mødested: Strandly 21, 4571 Grevinge

Find vej med Google Maps

Odsherred Teater: Hverdagen er en fest

Fredag d. 2. august kl. 16:00 – 17:00

Et musikalsk foredrag om Odsherredsmalerne og deres farverige liv i det såkaldte ”Minefelt” i København og i de odsherredske bakker. ”Hverdagen er en fest” handler om det flygtige og muntre liv som ung kunstner, hvor manglende penge opvejes af drømmen om en meningsfuld fremtid som kunstner. Sjove historier, sange og anekdoter veksler med beskrivelser af en tilværelse på kanten af det borgerlige samfund i 1930erne.

Pris: 125 kr.

Tilmelding på odsherred.billetten.dk

Mødested: Algade 36, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Eat with the locals

Fredag d. 2. august kl. 17:00 – 22:00

En familie på seks (5, 7, 9, 11, 43 og 45 år) byder på et uformelt tag-selv-bord i Annebergparken med lokale fødevarer udsat for forholdsvis sikre eksperimenter. Mellem hovedret og dessert går vi en tur i området og fortæller den fascinerende historie om det gamle sindssygehospital. Medbring egne drikkevarer, hvis du ønsker andet end vand og saft. We also speak English.

Pris: 100 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn u. 12 år.

Tilmelding: Senest 2. august kl. 12
på sms til 23 47 94 13.

Mødested: Annebergparken 64A, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Menneskets epoke – dokumentar i det fri

Fredag d. 2. august kl. 18:30 – 22:00
—OBS: EVENTEN ER AFLYST—

Anthropocæn er en periode i den geologiske tidskala, hvor mennesket har presset Jorden ud over dens naturlige grænser. Denne open air-forevisning på det smukke Drosselholm af dokumentarfilmen ”ANTHROPOCENE: The Human Epoch” sætter på fornemmeste vis fokus på de vigtigste af Jordens udfordringer pt. og udstiller dermed den store gevinst, der kan ligge i arbejdet med FNs Verdensmål frem mod 2030.

LUKKET FOR TILMELDING

Foto: © Edward Burtynsky, courtesy Nicholas Metivier Gallery, Toronto

Høve Byfest 2019

Fredag / lørdag / søndag
2. – 4. august

Igen i år danner området omkring Hjemmeværnsgården og Esterhøj rammen for Høves bidrag til Geopark Festival. Programmet spænder over en alsidig række af aktiviteter fra open air-biograf fredag over børnefamilieprogram lørdag eftermiddag og til cykelløb søndag med omkring 1000 deltagere. Høve Bylaug sælger alle dage den specialfremstillede Høve-pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm slot, ligesom der sælges drikkevarer, popcorn, softice m.m.

Se alle events under Høve Byfest 2019

Mødested: Alle arrangementer har mødested på Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Høve Byfest: Open air-film

Fredag d. 2. august kl. 20:00 – 02:00

Høve Byfest skydes i gang med flere open air-film med ved Ole Olsens gamle hønsehus i Høve. Historien om Ole er en fortælling om en fattig vogterdreng i Odsherred, som blev en af landets rigeste mænd, efter han grundlagde Nordisk Film. Udover film vil der være foredrag, rundvisning og god mad – prøv fx den specialfremstillede Høve Pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm Slot.

Se hele film-programmet HER

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Tusmørkefortællinger

Fredag d. 2. august kl. 22:00 – 00.00

I skæret af bålets flammer mødes vi til denne event på toppen af Vejrhøj mellem solnedgang og nat og fortæller hinanden historier om vores yndlingssteder i geoparken. Medbring pude eller tæppe til at sidde på.

Pris: 20 kr.

Tilmelding: Senest 1. august
på mobil 26 18 59 32.
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: På toppen af Vejrhøj, Kolåsvej, 4540 Fårevejle

Vi anbefaler parkering på vigepladsen ved krydset Kolåsvej/Vindekildevej, hvor en sti gennem skoven leder op til Vejrhøj.

Find vej med Google Maps

Gå til festival-forsiden