Høve Byfest 2019

Igen i år danner området omkring Hjemmeværnsgården og Esterhøj rammen for Høves bidrag til Geopark Festival.
Programmet spænder over en alsidig række af aktiviteter fra open air-biograf fredag over børnefamilieprogram lørdag eftermiddag (vi kan kalde det bæredygtighed i børnehøjde krydret med kulturhistorie og drabelige beretninger for de voksne) og til cykelløb søndag med omkring 1000 deltagere.

Smag specialfremstillet Høve-pølse
Høve Bylaug sælger alle dage den specialfremstillede Høve-pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm slot, ligesom der sælges drikkevarer, popcorn, softice m.m.

Alle arrangementer har mødested på Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs.
Find vej med Google Maps

Har du spørgsmål til arrangementet, bedes du henvende dig til Michael Andersen på tlf. 21 23 39 34

——————————

Fredag d. 2. august

Høve Byfest skydes i gang med flere open air-film med ved Ole Olsens gamle hønsehus i Høve. Historien om Ole er en fortælling om en fattig vogterdreng i Odsherred, som blev en af landets rigeste mænd, efter han grundlagde Nordisk Film. Udover film vil der være foredrag, rundvisning og god mad – prøv fx den specialfremstillede Høve-pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm Slot. Aftenen igennem er baren åben for mad og drikke. Vig Bio har muliggjort denne fejring af Nordisk Films grundlægger, Ole Olsen, i ly af Esterhøj på toppen af Høve Stræde.

FREDAGSPROGRAM:

20:00 Oplæg til filmaften
Herefter rundvisning på området og historier om Olsens tid i Høve ved historiefortæller og geoguide Michael Andersen.

21:00 Pause
Popcorn, Softice, ristede Høve-pølser, øl, vand m.m.

21:20 Sherry
Der uddeles et lille glas Sherry i Ole Olsens ånd

21:30 Filmvisning
Vi ser den herlige stumfilm Løvejagten fra 1907

21:45 Reklamer
Lokale reklamefilm og Geopark-info

22:00 Oplæg til film
Præsentation af aftenens film via Vig Bio, som har muliggjort denne aften.

22:10 Filmvisning
Aftenens film fra Nordisk Film A/S:
Dokumentarfilmen ’Kongernes Fald’ fra 2019 af Mads Kamp Thulstrup om tre af de største danske speedwayikoner, som ser tilbage på deres storhedstid.

23:45 Natten falder på
Reklamer, feststemning og dæmpet belysning. Afslut din festivaldag i Høve med øl, vand, popcorn m.m.

00:00 Filmvisning
Herlig koncertfilm om The Eagles

02:00 Godnat
Afslutning med tak for en dejlig aften

 

Lørdag d. 3. august

Denne dag er store familiefestdag i Høve. Der vil være lokale boder, som tilbyder smagsprøver, indblik i lokalhistorie, kunstnere og meget mere. Hvor længe kan du fx holde dig på Høve Bylaugs rodeotyr? Vinderen vinder en halv liter af den bedste fadøl! Køb af mad, drikke samt snacks fra kl. 13.

LØRDAGSPROGRAM:

13:00 Grand opening
Ved konferencier Ole Steenen.

13:30 – 14:30 Genforeningsstenens rejse til Esterhøj
Et historisk indblik i genforeningsstenens rejse til Esterhøj. Nyd også det ældgamle sagn om trolden, der boede i Esterhøj. Ved Michael Andersen, geoguide og historiefortæller.

13:30 – 14:30 Krible krable-tur med naturvejleder (børneevent)
Vi går ud i terrænet og ser, hvad der er i de opsatte krible krable-fælder. Fang også et edderkoppespind, du kan få med hjem. Bagefter spiser vi insekter tilberedt på bål. Ved naturvejleder og geoguide Dorthe Pedersen.

14:30 – 16:00 Heksens urtepandekager (børneevent)
Kom med på en tur, hvor du samler vilde spiselige urter og bager dem ind i pandekager. Hør heksens fortælling og nyd din pandekage imens. Ved Line Pedersen.

14:30 – 16:30 Byg til insekter og fugle (børneevent)
Her har du mulighed for at bygge dit eget insekthotel eller fuglehus. Pris: 75 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

14:45 – 15:45 Ole Olsens univers
Historiefortæller og geoguide Michael Andersen tager dig med ind i Ole Olsens univers. Du får fortællingen om den fattige vogterdreng, hvordan han blev en af landets rigeste mænd, og hvorfor han valgte at lægge sit mausoleum i en bronzealderhøj. Vi kigger i hans skatkammer (ikke gravkammer)!

15:00 – 17:00 Bliv NaturligVis med Dansk Jægerforbund (børneevent)
Vær med at tilberede fasaner og stege dem over bål. Hvordan bærer en fasan sig for eksempel ad med at tygge uden tænder? Jagtsti for både børn og voksne rundt i terrænet ved Esterhøj – prøv den og bliv udfordret på din viden om danske vilde dyr.

16:00 – 17:00 Dramatisk vandring i Høve
Tidligere DR P4-journalist Sten Jørgensen tager dig med på den dramatiske vandring rundt om i Høve, hvor du hører om drabelige mord og gerningsmænd og oplever galgebakken og Tinghuset.

17:00 – 18:00 Små historier om Høve og omegn
Hør små historier om Høve og omegn – hvad husker du selv fra din barndom og ungdom om egnen og dens mennesker? Vi deler vores erindringer med hinanden i denne historiehyggetime, og Ole og Michael er med ved mikrofonen.

18:00 – 20:00 Muslingebuffet med vilde urter
I Høve byder vi lørdag aften på muslingebuffet med vilde urter fra havet til 80 kr. pr. kuvert. Muslingerne er friskdampede i bylaugets muslingekanon, og hertil kan man nyde den lækre Geopark-muslingesuppe. Kom og smag på Odsherred sammen med os! Pris: 80 kr. pr. voksen og 40 kr. pr. barn u. 12 år. Tilmelding ikke nødvendig.

19:00 – 22:00 Musik og dans mellem halmballerne
Hillbilly Bones Duo sørger for den gode stemning og dans til country- og westernmusik. Medbring gerne cowboyhat og seksløber!

 

Søndag d. 4. august

7:00 – 15:00 Geopark Bjerg Grand Prix
De første ryttere sættes i gang kl. 7:15, men startområdet åbner allerede kl. 5:00. Der udleveres numre mellem kl. 5:00 og 8:00. Målområdet lukker kl. 15:00.

Geopark Bjerg Grand Prix er et unikt, dansk motionscykelløb, som afholdes d. 4. august 2019 i geoparkens stejle bakker. Høve Bylaug er værter for årets cykelløb og sælger mad og drikke ved start/mål-området på udsigtspladsen ved Hjemmeværnsgården.

Med ca. 519 højdemeter og storslåede udsigter over Odsherreds dramatiske istidsskabte landskab og Sejerø Bugt skabes der med Geopark Bjerg Grand Prix en enestående oplevelse, som kun findes her. Cykelløbet afvikles professionelt af VSOK. Der kan køres 1, 2, 3 eller 4 omgange på dagen. Højdemeter per omgang er ca. 519 meter. Startskuddet lyder kl. 7.15, og løbet slutter omkring kl. 15.00.

Ruten er afmærket og ensrettet, således at der ikke mødes modkørende trafik. Undgå gerne så vidt muligt området omkring Høve, mens løbet køres. Vi stiller med blandt andet hjælpere, flagposter samt race marshalls, og der vil være tidtagning med chip.

Der vil være depoter med væske og let forplejning ved start og mål, ligesom der udleveres væske på halvvejsstrækningen.

Tjek www.geoparkbjerggrandprix.dk

Gå til Geopark Festival-forsiden

Program for Geopark Festival