Lørdag

Syng og læs med Odsherred Bibliotek

Lørdag d. 3. august kl. 08:45 – 11:00

Vi starter dagen med sammen at synge geoparken op i Pakhuset med sange om lyset, livet og landskabet forbundet med geoparkens kultur- og naturhistorie. Bagefter kan børn og barnlige sjæle møde Lille Virgils univers, når vi læser op på biblioteket. Under festivallen kan du finde lokale opskrifter på bibliotekerne fra Odsherreds madkammer. Vi afholder en konkurrence for alle, der giver sig i kast med de lokale opskrifter og deler resultatet – se mere på odsbib.dk og Facebook, når vi nærmer os.

Pris: Gratis.

Tilmelding på metma@odsherred.dk

Mødested: Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Guidet knallerttur i geoparken

Lørdag d. 3. august kl. 09:00 – 16:00

Ung i Odsherred inviterer til guidet knallerttur gennem Geopark Odsherreds smukke natur. Mens vi bevæger os gennem landskabet og bliver blæst godt igennem, vil vi i øresneglen blive beriget med fantastiske historier om de områder, vi kører igennem. Turen tager i alt halvanden time og deltagelse kræver kørekort til bil eller knallertkørekort. Aktivitetslegepladsen på mødestedet underholder børnene imens.

Pris: 100 kr.

Tilmelding: BilletExpressen
NB: Begrænsede pladser

Mødested: Geokids, Veddingevej 41A, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

Halmballesjov på byggelegepladsen

Lørdag d. 3. august kl. 09:00 – 16:00

På Shelterpladsen i Veddinge finder du den bæredygtige byggelegeplads, som er for både børn og kreative mennesker. Vi bygger med halmballer, laver kæmpe glidebane og kreerer grøntsagsdyr fra Lammefjordens marker. Til glidebanen bruger vi regnvand og brun sæbe – det bliver en vild, våd og sjov tur. Husk skiftetøj! Aktivitetslegepladsen er åben under trailløb og knallertrundvisning, så børnene kan aktiveres, mens forældrene er på tur.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Geokids, Veddingevej 41A, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

Geopark Trailløb

Lørdag d. 3. august kl. 09:30 – 13:00

Ung i Odsherred arrangerer igen i år Geopark Trailløb på Højderygstien. Distancen er på 16 km (8 km ud og 8 km retur) primært på en trampesti med storslået udsigt over Sejerø Bugt og Lammefjorden. Vi starter og slutter på Shelterpladsen i Veddinge ved Geokids-maskerne, og alle kan deltage i eget tempo. Byggelegepladsen underholder børnene imens. Da vi løber samme rute ud og hjem, er det vigtigt at holde til højre, så der er plads til alle.

Pris: 75 kr.

Tilmelding: Klik HER

Mødested: Geokids, Veddingevej 41A, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

Vandring i stilhed

Lørdag d. 3. august kl. 10:00 – 12:30

Naturen tilbyder en pause, som giver mulighed for at give os hen og være nærværende. Hengivenhed og taknemmelighed betyder, at vi passer bedre på naturen. Denne guidede tur er en sansevandring i stilhed med meditative øvelser i skoven, på engen, i horisonten og på stranden. Sluk mobilen og nyd nuet. Medbring tøj efter vejret, underlag samt drikkedunk.

Pris: 250 kr.

Tilmelding på mettehaag66@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Parkering, Vejrhøj, Vindekilde Strandvej, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

KlimaKunst for børn og unge

Lørdag d. 3. august kl. 10:00 – 15:00

Sæt klimaet på dagsordenen gennem kunst! KlimaKunst er for børn og unge, som har noget på hjerte i klimadebatten. Vær med til at lave en KlimaKunstfrise ud af naturmaterialer, maling, skrald og skrot. Lav dit eget billede på 30×30 cm til frisen, som udtrykker DINE tanker, håb og visioner for fremtiden. KlimaKunstfrisen vil blive udstillet på Nykøbing Sj. Biblioteks udendørs udstillingsvæg 10. august-28. september. Cafeen sælger mad og drikke.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Egebjerg Kultur- og Forsamlingshus, Ved Kirken 4, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Genbrugsruten – på besøg hos Røde Kors

Lørdag d. 3. august kl. 10:00 – 17:00

Genbrugsruten er en rejse ind i Røde Kors’ velgørende arbejde lokalt og globalt. Syv møbel- og tøjbutikker fra det nordlige til sydlige Odsherred (fra Nykøbing via Højby, Vig, Asnæs til Hørve) byder hver især velkommen til en særlig genbrugsbegivenhed såsom udstilling af kunsthåndværk skabt af genanvendelige materialer og bæredygtig produktion af effekter lavet af genbrugsting.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Flere beliggenheder – klik her for info

Tangfestival

Lørdag d. 3. august kl. 10:00 – 22:00

Anneberg Kulturpark, Dansk Tang og NCLF inviterer til Danmarks første tangfestival med et bredt udvalg af tang-relaterede aktiviteter. Kom forbi til en gang tangbingo og smag på nogle af de retter med tang, som pt. serveres på Michelin-restauranterne. Du kan også tage på tangsafari kysten ved Anneberg Kulturpark, hvor der findes mange forskellige typer af tang – husk en pose, så du kan høste til aftensmaden. Se det fulde program på tangfestival.dk

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Anneberg Kulturpark, Annebergparken, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Høve Byfest 2019

Fredag / lørdag / søndag
2. – 4. august

Igen i år danner området omkring Hjemmeværnsgården og Esterhøj rammen for Høves bidrag til Geopark Festival. Programmet spænder over en alsidig række af aktiviteter fra open air-biograf fredag over børnefamilieprogram lørdag eftermiddag og til cykelløb søndag med omkring 1000 deltagere. Høve Bylaug sælger alle dage den specialfremstillede Høve-pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm slot, ligesom der sælges drikkevarer, popcorn, softice m.m.

Se alle events under Høve Byfest 2019

Mødested: Alle arrangementer har mødested på Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Troubadourens triller

Lørdag d. 3. august kl. 13:00 – 14:30

Kom og hør en musikalsk fortælling om livet og hverdagen som tilflytter til Odsherred ud fra sangskriver og troubadour Albert Madsens oplevelser. I anledning af den digitale genudgivelse af cd’en ”Hverdag i Geoparken”, og et sanghæfte med teksterne fra pladen, vil Albert spille op på Cafe Busk. Han bliver bakket op af sit band JAHM og lokale musikalske venner, og cafeen sælger blandt andet mad og kager lavet af lokale råvarer.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Algade 41, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Rundt om Grevinge Kirke

Lørdag d. 3. august kl. 13:00 – 14:30

Guidet rundtur i Grevinge Kirke, som blandt andet rummer helleristningsstene/håndtegnssten fra bronzealderen, sengotiske kalkmalerier samt en glasmosaik af Gerda Swane, som var datter af maleren Sigurd Swane. Vi går også en tur på kirkegårdene og inviterer til at nyde udsigten fra kirketårnet.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Skolebakken 2, 4571 Grevinge

Find vej med Google Maps

Natur og nærvær

Lørdag d. 3. august kl. 13:00 – 15:00

Dette er en invitation til et åndehul af nærvær i skovens grønne rum, hvor du vil få inspiration til at finde ro, overskud og bæredygtig vækst i dit liv. Der vil være oplæg om bevidst nærværstræning i naturen som positiv modvægt til den materielle vækst, som forandrer livsbetingelserne på jordkloden. Derudover vil der være guidet meditation på en historisk høj og sansevandring i den smukke Kongsøre Skov.

Pris: 50 kr.

Tilmelding senest 24 timer før på 50 50 88 10 eller naturogmindfulness@gmail.com

Mødested: Kongsøre Skov, P-plads, Sandskredsvej, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Den healende natur

Lørdag d. 3. august kl. 13:00 – 15:00

At være godt forankret i sin egen natur og fordybe sig i den er afstressende og healende. På denne tur skal vi opbygge vores kontakt til skoven gennem sansning og fornemmelser. Natur- og stressvejleder Doreen Møller Holmquist guider os gennem dels gennem meditation, sanseøvelser og naturbaserede mindfulness-øvelser og dels via skovens egen kulturhistorie for at se, om vi kan lære noget af fortiden.

Pris: 100 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Ulkerup Skov, P-plads, Ulkerupvej/Egebjergvej, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Historiske sommerboliger

Lørdag d. 3. august kl. 13:00 – 16:00

Vi slentrer i alt 2,5 km blandt Rørvigs mest traditionsrige sommerboliger under temaet huse, familier og fællesskaber under forandring. Vi taler om drømmen om at flytte ud af byen i eget sommerhus ”oppe på landet” og inviteres indenfor i et par af de gamle huse. Turen slutter ved områdets måske sidste oprindeligt indrettede hus. Kaffe/te/saftevand og hjemmebagt bolle m. marmelade koster 20 kr. Der tilbydes shuttle-service fra Kirkevænget tilbage til p-pladsen v. Dybesøvej.

Pris: Gratis.

Tilmelding: Senest dagen før
på tlf. 21 74 37 62 eller gittaxgitta@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Dybesøvej 114, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Feriehistorisk tur: Med hestevogn til BP’s Klintegården

Lørdag d. 3. august kl. 13:30 – 15:30

Tag med hestevogn tilbage til 1930, hvor du er blandt de første sommergæster på Klintegården. Vi kører fra Højby Station, og undervejs fortæller ferieforsker Ellen Möllerström om BP’s sommerhjem og viser rundt ved stranden nær Klintegården. Starttid fra Højby Station passer med tog fra Holbæk og bus fra Nykøbing. Ikke egnet for børn.

Pris: 130 kr.

Tilmelding og betaling: Senest 1. august på feriehistorie.dk
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Højby Station, Højby Stationsvej 1, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Odsherred Teater: Så stik mig, myg!

Lørdag d. 3. august kl. 14:00 – 15:00

Maleren Johan Thomas Lundbye var, trods hans korte liv, en af guldalderens allerstørste kunstnere. Gennem dagbogsoptegnelser, tekster og gode historier, fortælles der om vigtige sider af den unge talentfulde kunstners liv midt i de frugtbare og forandringsparate 1840ere. Lundbye var både ét med sin tid og skilte sig ud fra den.

Pris: 125 kr.

Tilmelding på odsherred.billetten.dk

Mødested: Algade 36, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Livet set fra Højby Kirke

Lørdag d. 3. august kl. 14:00 – 15:30

Med sin geologisk centrale placering tæt ved Højby Sø og med udsigt mod borgen Borren har Højby Kirke sat sit præg på egnen og befolkningen i Højby. Siden den første kirke blev bygget af træ for 900 år siden, har vi levet med og udsmykket kirken, der i dag står som en stor stenkirke. Kirken har sat rammerne for liv i glæde og sorg, og dens kalkmalerier er blandt de ypperste, vi har. Alt dette og meget mere fortælles der om, når Højby Kirke åbner sine døre.

Pris: Gratis (kirkebøssen modtager gerne en skilling). Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Bag Kirken 6, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Rørvig – navnet er som et solstrejf i sindet

Lørdag d. 3. august kl. 14:00 – 16:00

Den røde tråd i fortællingen på denne vandring er, hvordan den lillebitte by Rørvig igennem 1000 år har kunnet bevare sin helt særegne status og tiltrækning. Vi vil se og høre om nogle af de mindre kendte steder i byen, og vi vil snakke om nogle af de smukke gamle huse og livet i dem. Der er garanti for ny viden, og forhåbentlig bliver vi også lidt klogere på denne byvandring i det ukendte Rørvig.

Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: P-plads, Toldbodvej 17, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Vandring i stilhed

Lørdag d. 3. august kl. 14:00 – 16:30

Naturen tilbyder en pause, som giver mulighed for at give os hen og være nærværende. Hengivenhed og taknemmelighed betyder, at vi passer bedre på naturen. Denne guidede tur er en sansevandring i stilhed med meditative øvelser i skoven, på engen, i horisonten og på stranden. Sluk mobilen og nyd nuet. Medbring tøj efter vejret, underlag samt drikkedunk.

Pris: 250 kr.

Tilmelding på mettehaag66@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Parkering, Vejrhøj, Vindekilde Strandvej, 4540 Fårevejle

Find vej med Google Maps

Odsherred Teater: Så stik mig, myg!

Lørdag d. 3. august kl. 16:00 – 17:00
—OBS: AFLYST: Køb i stedet billetter til forestillingen kl. 14 HER —

Maleren Johan Thomas Lundbye var, trods hans korte liv, en af guldalderens allerstørste kunstnere. Gennem dagbogsoptegnelser, tekster og gode historier, fortælles der om vigtige sider af den unge talentfulde kunstners liv midt i de frugtbare og forandringsparate 1840ere. Lundbye var både ét med sin tid og skilte sig ud fra den.

Pris: 125 kr.

Tilmelding på odsherred.billetten.dk

Mødested: Algade 36, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Pilgrimstur fra kirke til kirke

Lørdag d. 3. august kl. 17:00 – 22:00

Denne pilgrimstur begynder med andagt i Lumsås Kirke kl. 17, hvorefter vi vandrer ud i det smukke landskab. Gennem Sonnerup Skov, Klint og Vesterlyng går vi de 13 kilometer mod Nykøbing Kirke, hvor aftenen afsluttes med stemningsfuld andagt og natmad i menighedshuset. Aftenen rummer en unik kombination af spiritualitet, natur og socialt fællesskab.

Pris: 50 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Lumsås Kirke, Stenstrupvej 71, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Stjernekokke og tang-gourmet

Lørdag d. 3. august kl. 18:00 – 21:00

Tang og stor kokkekunst går op i en højere enhed, når tre stjerner på den gastronomiske himmel finder sammen i den smukke Anneberg Kulturpark og kreerer en 5-retters menu, som får englene til at synge. Den lokale Michelin-kok, Claus Henriksen fra Dragsholm Slot, får følgeskab af selveste Francis Cardenau med chefkok-erfaring fra Le Sommelier og Kommandanten, og det gyldne trekløver fuldendes med den ukronede, lokale aspargeskonge, Søren Wiuff. Middagen arrangeres af Dansk Tang og er en del af Tangfestivalen.

Pris: 750 kr.

TilmeldingKøb billet HER

Mødested: Dansk Tang, Annebergparken 28B, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

OBS: Denne event fremgår ikke af det trykte festival-program

Ode til solen og picnic i det grønne

Lørdag d. 3. august kl. 19:00 – 22:00

Oplev værket ”Ode til Solen” – en koncertperformance skabt af den elektroniske komponist Alex Mørch og sopran Annemette Pødenphandt. Koncerten tager udgangspunkt i nordiske naturritualer med ofringen, sangen og dansen som centrale elementer. Eventen vil foregå under solnedgang ved 21-tiden i smukke omgivelser i Anneberg Kulturpark – indenfor og under åben himmel. KOM I GOD TID og nyd en picnic i det grønne. Forudbestil en picnickurv med lokale lækkerier fra Det Vilde Køkken for 185 kr. pr. person, eller køb sandwich på stedet.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Bestil picnickurv HER
OBS: Kan bestilles t.o.m. fredag d. 2. august

Mødested: Anneberg Kulturpark, Annebergparken 26a, 4500 Nykøbing Sjælland
OBS: BEMÆRK, AT MØDESTEDET ER ANNEBERG KULTURPARK – OG IKKE TRUNDHOLM MOSE, SOM DET ELLERS HAR FREMGÅET AF DE TRYKTE MAGASINER “MIT ODSHERRED” OG VISITODSHERREDS TURISTGUIDE.

Find vej med Google Maps

Tusmørkefortællinger

Lørdag d. 3. august kl. 22:00 – 00.00

I skæret af bålets flammer mødes vi til denne event på det smukke Klintebjerg mellem solnedgang og nat og fortæller hinanden historier om vores yndlingssteder i geoparken. Medbring pude eller tæppe til at sidde på.

Pris: 20 kr.

Tilmelding: Senest 1. august
på mobil 26 18 59 32.

Mødested: Klintebjerg, Klint Havnevej, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Gå til festival-forsiden