Søndag

Geopark Bjerg Grand Prix 2019

Søndag d. 4. august kl. 07:00 – 15:00

Årets cykelløb løber af stablen med start og mål ved udsigtspladsen i Høve. Ruten er yderst udfordrende, men de enestående udsigter og den friske luft undervejs kompenserer for syrebadet i benene. Kom og hep, kom for byfesten, for konkurrencen eller bare for udsigten – det bliver en fantastisk dag! Geopark Bjerg Grand Prix afvikles professionelt af Veggerby Sport & Kultur i samarbejde med Geopark Odsherred og lokale idrætsforeninger.

Priser og tilmelding til cykelløbet:
Besøg geoparkbjerggrandprix.dk

Ruten:
Se kort over ruten

Mødested: Udsigtspladsen ved Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Høve Byfest 2019

Fredag / lørdag / søndag
2. – 4. august

Igen i år danner området omkring Hjemmeværnsgården og Esterhøj rammen for Høves bidrag til Geopark Festival. Programmet spænder over en alsidig række af aktiviteter fra open air-biograf fredag over børnefamilieprogram lørdag eftermiddag og til cykelløb søndag med omkring 1000 deltagere. Høve Bylaug sælger alle dage den specialfremstillede Høve-pølse kreeret af Nr. Asmindrup Slagtehus og Michelin-kok Claus Henriksen fra Dragsholm slot, ligesom der sælges drikkevarer, popcorn, softice m.m.

Se alle events under Høve Byfest 2019

Mødested: Alle arrangementer har mødested på Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, 4550 Asnæs

Find vej med Google Maps

Kajaktur ved Skansehage

Søndag d. 4. august kl. 10:00 – 12:00

De erfarne instruktører tager dig med på den smukkeste kajaktur langs kysten fra Skansehage. Du vil blive overrasket over, hvor sjovt og nemt det er at ro kajak. På turen fortæller vi om geoparken og de dyr og planter, vi møder undervejs, og der bliver også tid til en leg eller to på vandet. At sejle i kajak er en fantastisk måde at opleve naturen på.

Pris: 300 kr.

Tilmelding: Senest 3. august på
kajakoasen.billetexpressen.dk
eller på 40 85 31 69

Mødested: Parkering ved Skanserne, Skansehagevej, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Natur og nærvær

Søndag d. 4. august kl. 10:00 – 12:00

Dette er en invitation til et åndehul af nærvær i skovens grønne rum, hvor du vil få inspiration til at finde ro, overskud og bæredygtig vækst i dit liv. Der vil være oplæg om bevidst nærværstræning i naturen som positiv modvægt til den materielle vækst, som forandrer livsbetingelserne på jordkloden. Derudover vil der være guidet meditation på en historisk høj og sansevandring i den smukke Kongsøre Skov.

Pris: 50 kr.

Tilmelding senest 24 timer før på 50 50 88 10 eller naturogmindfulness@gmail.com

Mødested: Kongsøre Skov, P-plads, Sandskredsvej, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Thures tur – på nye afveje

Søndag d. 4. august kl. 10:00 – 15:00

Den røde VW Caravelle fra 1994 – næsten retro, lidt rusten – elsker at køre tur i Odsherred. Udflugten foregår i søndagstempo i den nordlige og nordvestlige del af vores smukke halvø. Med en uddannet geoguide i minibussen stifter vi bl.a. bekendtskab med 1200-tallets #MeToo, en af Danmarks mest imponerende jættestuer samt en Odsherredsmaler med skizofreni, der blev en myte i levende live. We also speak English.

Pris inkl. frokost: 175 kr. pr. voksen og 75 kr. pr. barn u. 12 år.

Tilmelding: Senest 3. august kl. 20
på sms til 23 47 94 13.
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Annebergparken 64A, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Glasloppemarked

Søndag d. 4. august kl. 10:00 – 15:00

Kig forbi, når medlemmer fra Glashistorisk Selskab Holbæk og andre glasentusiaster afholder glasloppemarked på Hempel Glasmuseums store plæne med bl.a. drikkeglas og vaser. Du er velkommen til at medbringe glasgenstande, som du gerne vil vide mere om. Køb også en lækker picnickurv fra Anneberg Café & Restaurant med ud i de smukke omgivelser omkring Hempel Glasmuseum. Picnickurven skal bestilles i forvejen.

Pris: Gratis.

Picnickurv bestilles på
tlf. 59 91 35 17

Mødested: Annebjerg Stræde 2, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Tangfestival

Søndag d. 4. august kl. 10:00 – 22:00

Anneberg Kulturpark, Dansk Tang og NCLF inviterer til Danmarks første tangfestival med et bredt udvalg af tang-relaterede aktiviteter. Kom forbi til en gang tangbingo og smag på nogle af de retter med tang, som pt. serveres på Michelin-restauranterne. Du kan også tage på tangsafari kysten ved Anneberg Kulturpark, hvor der findes mange forskellige typer af tang – husk en pose, så du kan høste til aftensmaden. Se det fulde program på tangfestival.dk

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Anneberg Kulturpark, Annebergparken, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Lammefjorden rundt på to hjul

Søndag d. 4. august kl. 11:00 – 12:30

Tag med på en oplevelsesrig cykeltur på Lammefjorden med Arne Fjordgaard Andersen som guide. Vi starter og slutter ved Audebo Pumpestation. Efter cykelturen kan du fornøje dig med alle pumpestationens forskellige arrangementer. Medbring egen cykel.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Audebo Pumpestation, Nykøbingvej 128, 4300 Holbæk

Find vej med Google Maps

Audebo Pumpestation – Lammefjordens hjerte

Søndag d. 4. august kl. 11:00 – 17:00

Lammefjordens Historiske Forening byder igen i år indenfor i den gamle smukke pumpestation fra 1874, der stadig er fuldt fungerende som moderne pumpestation. Få god viden af Dragsholm Lokalhistoriske Forening og mulighed for at købe grøntsager fra Slotsgården, mød strikkedamerne, nyd lækre smagsprøver fra Madvognen og oplev den spændende historie om Lammefjordens inddæmning kl. 14:00 fortalt af Arne Fjordgaard Andersen. Derefter er der rundvisning og endelig “Hønseskidning for spillefugle” kl. 16:00.

Pris: Foredrag 50 kr.
Resten er gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Audebo Pumpestation, Nykøbingvej 128, 4300 Holbæk

Find vej med Google Maps

Lammefjorden fra kajakhøjde

Søndag d. 4. august kl. 12:00 – 16:00

FK Odsherred Kajak Klub ligger på Kajakøen gemt bag Audebo-dæmningen lige ud til den smukke Lammefjord. Klubben inviterer på denne dag indenfor til en prøvetur i en kajak, og de dygtige folk vil være parate med råd og vejledning. Kajaøen er et dejligt sted at tage et hvil og enten spise sin medbragte mad eller lækkerierne fra grillen lige overfor. Det kan blive en rigtig fin oplevelse for hele familien.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Kajakøen, Nykøbingvej 132B, 4571 Grevinge

Find vej med Google Maps

Bronzestøbning på havnen

Søndag d. 4. august kl. 13:00 – 16:00

Billedhuggere og bronzestøbere Preben Larsen og Peter Hesk demonstrerer ”Teknikker og støbninger i bronzealderen” og ”Fra lerskulpturer til bronzeskulpturer med cire perdue”. Ovnen tændes kl. 13, og kl. ca. 15 støber vi det flyvende metal i formene.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Tårnet, Havnevej 25A, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Historiske sommerboliger

Søndag d. 4. august kl. 13:00 – 16:00

Vi slentrer i alt 2,5 km blandt Rørvigs mest traditionsrige sommerboliger under temaet huse, familier og fællesskaber under forandring. Vi taler om drømmen om at flytte ud af byen i eget sommerhus ”oppe på landet” og inviteres indenfor i et par af de gamle huse. Turen slutter ved områdets måske sidste oprindeligt indrettede hus. Kaffe/te/saftevand og hjemmebagt bolle m. marmelade koster 20 kr. Der tilbydes shuttle-service fra Kirkevænget tilbage til p-pladsen v. Dybesøvej.

Pris: Gratis.

Tilmelding: Senest dagen før
på tlf. 21 74 37 62 eller gittaxgitta@gmail.com
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Dybesøvej 114, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Feriehistorisk tur: Med hestevogn til BP’s Klintegården

Søndag d. 4. august kl. 13:30 – 15:30

Tag med hestevogn tilbage til 1930, hvor du er blandt de første sommergæster på Klintegården. Vi kører fra Højby Station, og undervejs fortæller ferieforsker Ellen Möllerström om BP’s sommerhjem og viser rundt ved stranden nær Klintegården. Starttid fra Højby Station passer med tog fra Holbæk og bus fra Nykøbing. Ikke egnet for børn.

Pris: 130 kr.

Tilmelding og betaling: Senest 1. august på feriehistorie.dk
OBS: Begrænsede pladser

Mødested: Højby Station, Højby Stationsvej 1, 4573 Højby

Find vej med Google Maps

Havkajaktur i vikingernes kølvand

Søndag d. 4. august kl. 13:30 – 18:00

Her er en spændende oplevelse, hvor vi ror ca. 10 km fra Skansehage op til Nordkysten og tilbage. Undervejs fortæller vi om stedets historie og vikingernes tilknytning til stedet og områdets natur. Vi holder pause undervejs, hvor I skal smage vores egen vikingemjød og et stykke honningkage fra vores egne bier. Det bliver også tid til at lære nogle gode kajaktag og lidt teknik. Lidt kajakerfaring er nødvendigt, da vi ror i 4-5 timer. Prisen inkluderer professionel instruktør, alt udstyr samt lidt forplejning. Tag gerne en madpakke med også.

Pris: 650 kr.

Tilmelding: Senest 3. august på
kajakoasen.billetexpressen.dk
eller tlf. 40 85 31 69.

Mødested: Parkering ved Skanserne, Skansehagevej, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Musik og glaskunst i haven

Søndag d. 4. august kl. 14:30 – 16:30

Livsbekræftende koncert med troubadouren Peter Ankarfeldt, som i dagens anledning bliver bakket op af to dygtige musikalske legekammerater, nemlig Sigurd Brønnum på elbas og kor samt Tom “Clapton” Eriksen på guitar. Koncerten foregår i et telt i den store dejlige have, som skaber rammerne for eventen, hvor MOMA Glas i galleriet viser unika-glaskunst med bl.a. genbrug af drivtømmer og gamle vinflasker. I entréen er inkluderet en øl eller vand.

Pris: 40 kr. pr. voksen. Børn gratis.

Tilmelding på tlf. 29 26 11 84.
Betaling via MobilePay.

Mødested: Søndervangsvej 50, 4581 Rørvig

Find vej med Google Maps

Geokoncert i festsalen

Søndag d. 4. august kl. 19:30 – 21:30

Afslut festivalen med en aften på det gamle sindssygehospital. Odsherred Sangskriverklub, Fortælleværkstedet og Anneberg Kulturpark inviterer til en musikalsk formidling, en guidet rundvisning i Odsherred gennem toner og noder, som er et sammensurium af originale sange skrevet om egnen. Geoguide Jessica Jørgensen samler noder og toner med historier om særlige steder i Odsherred, og Rørvig Dessert står klar med salg af godt til ganen.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Festsalen, Annebergparken 50, 4500 Nykøbing Sjælland

Find vej med Google Maps

Gå til festival-forsiden