Med til geoparkkonceptet hører det at skabe udvikling og vækst for og med lokalbefolkningen. Det kan være i form af øget fokus på bæredygtighed eller geoturisme.
Rygraden i Geopark Odsherred er Odsherredbuerne (Vejrhøjbuen, Vigbuen og Højbybuen), der blev dannet under sidste istid. Formationerne i Odsherred er et skoleeksempel på et landskab skabt af isen, og de er grunden til, at Geopark Odsherred er med i European og Global Geoparks Network, henholdsvis det europæiske og det verdensomspændende netværk af geoparker under beskyttelse af UNESCO.
Geopark Odsherred på seks minutter
Kom vidt omkring i Geopark Odsherreds landskaber på en legende let måde. Klik på YouTube-symbolet nederst i højre hjørne for at se filmen i et større format.
Bliv dus med geoparken
Tag med til forelæsning om Geopark Odsherreds landskaber med naturvejleder Jørgen Stoltz. Foredraget hører til i den lange, grundige og mere nørdede ende af skalaen, men ikke mere nørdet, end at Jørgen Stoltz og Geopark Festival-teamet trak fulde huse i samtlige Geopark Odsherreds 12 lokalsamfund i foråret 2014. Foredraget var en del af en storstilet kampagne i forbindelse med herredets første Geopark Festival, hvor det drejede sig om at møde lokalbefolkningen og motivere borgerne til at engagere sig aktivt i festivalen. Projektet lykkedes ud over al forventning.
Geo-sites
- Bolinge Bakke, Veddinge Bakker
- Disbjerg, Veddinge Bakker
- Dybesø og Flyndersø, Rørvig
- Egebjerg-halvøen, Isefjord
- Geopark Infopunkt, Dragsholm Slot
- Gniben, Sjællands Odde
- Grønnehave Skov, Isefjord
- Højsandet, Rørvig
- Klintebjerg, Klint
- Korevle, Sejerø Bugt
- Korshage, Rørvig
- Lammefjord, Fårevejle
- Lommestenen, Isefjord
- Ordrup Næs, Nekselø og Sejerø Bugt
- Plejerupdyssen, Lammefjord
- Sanddobberne, Nekselø Bugt
- Sandflugtsplantagen, Rørvig
- Shelterpladsen, Veddinge Bakker
- Skansehage, Rørvig
- Trundholm Mose, Nr. Asmindrup
- Vejrhøjstien og Vejrhøjbuen, Bjergene