Hverdagslandskabet

Victor Brockdorff | Cyklister, 1935 | Odsherreds Kunstmuseum

Hverdagslandskabet

Ole Kielberg: Landskab ved Høve, 1937, 29 x 43 cm, Odsherreds Kunstmuseum

Fra indersiden af Vejrhøjbuens randmorænelandskab skues ud over inderlavningen og den tørlagte Lammefjord, hvor isen lå under sidste istid.

Dristigt farvespil
Ole Kielberg (1911–1985) bosatte sig ikke i Odsherred, men opholdt sig i lange perioder i 1930’erne hos kunstnervennerne fra Kunstakademiet i København. Kielberg var især knyttet til Karl Bovin, der netop i 1937, hvor billedet blev til, boede en tid i Høve. Akvarellen, der er et forstudie til et større oliemaleri, har bragt Kielberg op ad stien til Esterhøj, hvor han har vendt blikket mod sydøst og fokuseret på hverdagslandskabet over Høve mod Asnæs. Kielberg viser her sit talent for at give en sammenhængende malerisk skildring af et landskabsmotiv, som bliver malet med et dristigt farvespil mellem røde og grønne farvepartier.

Malested og motiv
Hvis du kravler godt derop ad mod toppen af Esterhøj og vender dig rundt og kigger tilbage mod vejen til Asnæs, så vil du se meget af det, Kielberg så.

Find malested og motiv

Parkering ved opgang til Esterhøj
Høvevej nær nr. 57
4550 Asnæs
GPS: N55°50’7″, E11°29’9″

Den kunsthistoriske rute

Tag på jagt efter kunstnernes motiver og malesteder i geoparken med folderen til Den kunsthistoriske rute. Se værker og landskabsmotiver fra herredet på Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs og på Malergården i Plejerup.

Gå- og cykelture

Klik dig frem til Høve og se andre ruteforslag i området hos Friluftsguiden.dk

Kulturhistorie

Landskab

Kunst

Råvarer