Rejs i tiden med vores app

Vejrhøj, Geopark Odsherreds højeste punkt, er et såkaldt hotspot i app’en, hvor udsigten fra højen er rekonstrueret i 3D i fire meget forskellige tidsnedslag gennem 25.000 år.
Du kan tage med på tidsrejsen fra hvor som helst, også hjemme fra sofaen, bare du kan dreje 360° rundt. Men den fulde oplevelse får du fra hotspottet Vejrhøj på toppen af Vejrhøjbuen 121 m.o.h., GPS: N55°47’35”, E11°23’45”. Herfra kan du kan sammenligne det landskab, du kan se i dag, med udsigten gennem tusindvis af år:

  1. For 25.000 år siden – Sådan så der ud, før Vejrhøjbuen blev dannet
  2. For 17.000 år siden – Istiden regerer i Odsherred
  3. For 7.000 år siden – Odsherred er et ørige
  4. For 100 år siden – Mennesket præger landskabet

Inde i disse fire 3D-universer giver en række infospots dig svar på spørgsmål til tidsperioderne. App’en indeholder også et oversigtskort med markeringer med adresser og GPS-koordinater, der guider dig rundt i landskabet på jagten efter de geologisk spændende steder, der ofte også er de mest naturskønne steder. Markeringerne på kortet henviser til parkeringspladser med geoparkskilte, som med fordel kan være udgangspunkt for gå- eller cykelture i Geopark Odsherred.

Hent app’en
App’en kan hentes i en version for PC og Mac. Du skal bruge Unity Web Player for af kunne afspille den. Opdater og brug den nyeste version, ellers kan din browser gå ned.

Download Unity Web Player
Link til app’en Geopark Odsherred, Landskabet som isen skabte for PC

Brug din mus for at dreje rundt i app’en. Du kan dreje 360° grader rundt. For at læse de infospots, der gemmer sig bag de grønne kasser og firkanterne på oversigtskortet, skal du tillade popup-vinduer fra mediafarm.dk.

Billederne her og versionen for PC er i 3:4-format, fordi app’en først og fremmest er udviklet til iPad. App’en “Geopark Odsherred” er tilgængelig på dansk, engelsk og tysk i App Store og i GooglePlay. En version 2.0 med nyt hotspot og nye funktionaliteter er allerede under udvikling.

For både PC og mobilversionen gælder det, at den er tung. For at downloade til mobil, skal du have wifi-adgang. Så tag den med hjemmefra, før du begiver dig til Vejrhøj.

Rigtig god fornøjelse!

Hovedbilledet og de fire stills oven for er fra de fire forskellige tidsnedslag. Download app’en til din PC, tablet eller telefon, og prøv om du også kan finde mammutter, stenøksen – og, hvor er nu landtangen ved Sanddobberne?

Kulturhistorie

Landskab

Kunst

Råvarer